ПрАТ «Українська Керамічна Група»

Код за ЄДРПОУ: 22042269
Телефон: 0626 66 88 20
e-mail: office@uaceramica.com.ua
Юридична адреса: Україна, 84122, Донецька обл., місто Слов'янськ, вул.Торська, будинок 67
 
Дата розміщення: 22.04.2020

Річний звіт за 2019 рік

XI Звіт керівництва (звіт про управління)

Вірогідні перспективи подальшого розвитку емітента Перспективи подальшого розвитку підприємства полягають у подальшому продовженні та здійсненні своєї господарської діяльності відповідно до попиту ринку, що залежить вiд законодавчих змiн, які пов'язані iз забезпеченням прийняття та виконання адекватних управлiнських рішень вiдповiдно до змiн зовнiшнього середовища. Перспективи подальшого розвитку пiдприємства визначаються рівнем ефективності реалізації фiнансової, iнвестицiйної, інноваційної полiтик, покращенням кадрового забезпечення, успiшною реалiзацiїєю маркетингових програм та ін. Для підприємства необхiдним є розроблення та запровадження раціональної економічної полiтики розвитку з метою досягнення ефективних результатiв своєї дiяльностi та конкурентоспроможностi пiдприємства. Стратегія ПрАТ "УКРАЇНСЬКА КЕРАМІЧНА ГРУПА" полягає у формуванні ринкових відносин та отримання прибутку в інтересах Акціонерів Товариства шляхом здійснення діяльності відповідно до предмету діяльності Товариства, визначеному в Статуті. Місія стратегії полягає в тому, щоб досягти статусу найбільш успішної, найбільш професійної та найбільш привабливої компанії на обраних ринках. Стратегія розроблена на базі багаторічного досвіду роботи компанії на світових ринках та широкого обсягу накопичених знань і зосереджена на таких ключових цілях: o Зміцнення основних напрямків діяльності o Стійке зростання Саме ці напрямки, адже їх розвиток дозволить забезпечити посилене зростання вартості для акціонерів, а підтримка корпоративної культури командної роботи забезпечить швидку реалізацію наших амбітних цілей.
Інформація про розвиток емітента ЗАТ "Южно -Октябрьськi глини "ЮГ" засновано в 1993 р.як глинодобувне пiдприємство.Пiдприємство спецiалiзувалось на видобутку i поставках високоякiсних глин,що залягають у Донецькiй областi.У 2009 р.видобуток глини закiнчився у зв'язку з закiнченням розробки родовища. Пiдприємство змiнiло види дiяльностi, основними видами є здавання в оренду власного нерухомого майна, управлiння пiдприємствами. Приватне акціонерне товариство "УКРАЇНСЬКА КЕРАМІЧНА ГРУПА" є таким, що раніше іменувалося Закритим Акціонерним Товариством "ЮЖНО-ОКТЯБРЬСЬКІ ГЛИНИ "ЮГ" та таким, що перейменовано у зв'язку з приведенням у відповідність з нормами Закону України "Про акціонерні товариства" та є правонаступником всіх прав та обов'язків Закритого Акціонерного Товариства "ЮЖНО-ОКТЯБРЬСЬКІ ГЛИНИ "ЮГ". Вищим органом товариства є загальнi Збори акцiонерiв акціонерів. Керiвництво поточною дiяльнiстю та роботою підприємства здiйснює виконавчий орган в особі Генерального директора. Наглядова рада Товариства не створювалась. Для проведення перевірки фінансово-господарської діяльності Товариства Загальні збори можуть обирати Ревізора.
Інформація про укладення деривативів або вчинення правочинів щодо похідних цінних паперів емітентом, якщо це впливає на оцінку його активів, зобов'язань, фінансового стану і доходів або витрат емітента Товариство, протягом звітного періоду не укладало деривативів та не вчиняло правочинів щодо похідних цінних паперів.
Зокрема інформація про завдання та політику емітента щодо управління фінансовими ризиками, у тому числі політику щодо страхування кожного основного виду прогнозованої операції, для якої використовуються операції хеджування Завдання та політика Товариства щодо управлiння фiнансовими ризиками передбачає здiйснення таких основних заходiв: - iдентифiкацiя окремих видiв ризикiв, пов'язаних з фінансовою діяльністю пiдприємства. Процес iдентифiкацiї окремих видiв фінансових ризикiв передбачає видiлення систематичних та несистематичних видiв ризикiв, що характернi для господарської діяльності пiдприємства, а також формування загального портфеля фінансових ризиків, пов'язаних з дiяльнiстю підприємства; - оцiнка широти i достовірності iнформацiї, необхiдної для визначення рівня фінансових ризикiв; - визначення розміру можливих фінансових втрат при настаннi ризикової подiї за окремими видами фінансових ризикiв. Розмiр можливих фiнансових втрат визначається характером здійснюваних фінансових операцiй, обсягом задiяних в них активiв (капiталу) та максимальним рівнем амплiтуди коливання доходiв при вiдповiдних видах фінансових ризикiв. ПРИВАТНЕ АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО "УКРАЇНСЬКА КЕРАМІЧНА ГРУПА" у звітному роцi не використовував страхування кожного основного виду прогнозованої операцiї та хеджування як метод страхування цiнового ризику.
Зокрема інформація про схильність емітента до цінових ризиків, кредитного ризику, ризику ліквідності та/або ризику грошових потоків Товариство, як i будь-яке інше пiдприємство, в сучасних умовах економiчного розвитку країни, з урахуванням характеру державного регулювання фінансової діяльності пiдприємства, темпiв iнфляцiї в країнi, рівня конкуренцiї в окремих сегментах ринку, в достатнiй мiрi є схильним до цiнових ризикiв, кредитного ризику, ризику лiквiдностi та/або ризику грошових потокiв. Цінові ризики. Ціна на товар/послуги встановлюється у відповідності до коньюктури на ринку, рівня інфляції. Ціна встановлюється в гривні. Кредитний ризик виникає тоді, коли одна сторона фінансового інструменту спричинить фінансові збитки другій стороні внаслідок невиконання взятих на себе зобов'язань. Кредитний ризик виникає в результаті реалізації Товариством товарів на кредитних умовах та інших операцій з контрагентами, внаслідок яких виникають фінансові активи. Ризик ліквідності - це ризик того, що підприємство зіткнеться з труднощами при виконанні зобов'язань, пов'язаних з фінансовими зобов'язаннями. Компанія щодня стикається з цим ризиком у зв'язку з вимогами щодо використання її вільних грошових коштів. Керівництво здійснює моніторинг помісячних прогнозів грошових потоків Компанії.
Посилання на власний кодекс корпоративного управління, яким керується емітент Товариство не має власного Кодексу корпоративного управління.
Посилання на кодекс корпоративного управління фондової біржі, об'єднання юридичних осіб або інший кодекс корпоративного управління, який емітент добровільно вирішив застосовувати Товариство не засосовує кодекс корпоративного управління фондової біржі, об'єднання юридичних осіб або інший кодекс корпоративного управління.
Посилання на всю відповідну інформацію про практику корпоративного управління, застосовувану понад визначені законодавством вимоги Практика корпоративного управління, понад визначені законодавством вимоги не застосовувалась.
У разі якщо емітент відхиляється від положень кодексу корпоративного управління, зазначеного в абзацах другому або третьому пункту 1 цієї частини, надайте пояснення, від яких частин кодексу корпоративного управління такий емітент відхиляється і причини таких відхилень. У разі якщо емітент прийняв рішення не застосовувати деякі положення кодексу корпоративного управління, зазначеного в абзацах другому або третьому пункту 1 цієї частини, обґрунтуйте причини таких дій Відхилень від норм, встановлених законодавством, протягом звітного періоду не було.
Інформація про наглядову раду та виконавчий орган емітента У товаристві не створюється Наглядова Рада відповідно до ч.2 ст. 51 Закону України "Про акціонерні товариства". Всі повноваження, які віднесені законодавством до компетенції Наглядової Ради виконуються Загальними зборами Товариства. Повноваження Наглядової ради, передбачені Законом України "Про акціонерні товариства" з підготовки та проведення Загальних зборів, здійснюються виконавчим органом. Вся інформація про виконавчий орган розкрита у відповідних розділах звіту. Інша додаткова інформація про Наглядову раду та виконавчий орган відсутня.
Порядок призначення та звільнення посадових осіб емітента. Інформація про будь-які винагороди або компенсації, які мають бути виплачені посадовим особам емітента в разі їх звільнення Обрання та припинення повноважень Генерального директора здійснюється Загальними зборами. Генеральний директор обирається строком на 5 (п'ять) років. Повноваження Генерального директора без рішення Загальних зборів припиняються: 1) за його бажанням за умови письмового повідомлення про це товариства за два тижні; 2) в разі неможливості виконання обов'язків Генерального директора за станом здоров'я; 3) в разі набрання законної сили вироком чи рішенням суду, яким його засуджено до покарання, що виключає можливість виконання обов'язків Генерального директора; 4) в разі смерті, визнання його недієздатним, обмежено дієздатним, безвісно відсутнім, померлим. Рішення про відсторонення Генерального директора від здійснення повноважень приймається Загальними зборами. Відсторонення Генерального директора від здійснення повноважень допускається при наявності підстав, визначених Кодексом Законів про працю. Для проведення перевірки фінансово-господарської діяльності Товариства Загальні збори можуть обирати Ревізора. Ревізор обирається з числа фізичних осіб, які мають повну цивільну дієздатність або з числа юридичних осіб - акціонерів. Правовий статус, порядок діяльності та повноваження Ревізора визначаються Положенням про Ревізора. Строк повноважень Ревізора - 3 (три) роки. Ревізор не отримує винагороду.
Повноваження посадових осіб емітента Посадовими особами органів Товариства не можуть бути народні депутати України, члени Кабінету Міністрів України, керівники центральних та місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, військовослужбовці, посадові особи органів прокуратури, суду, служби безпеки, внутрішніх справ, державні службовці. Особи, яким суд заборонив займатися певним видом діяльності, не можуть бути посадовими особами органів Товариства, що провадить цей вид діяльності. Особи, які мають непогашену судимість за злочини проти власності, службові чи господарські злочини, не можуть бути посадовими особами органів товариства. Посадові особи органів Товариства не мають права розголошувати комерційну таємницю та конфіденційну інформацію про діяльність Товариства, крім випадків, передбачених законом. Посадові особи органів Товариства на вимогу ревізора або аудитора зобов'язані надати документи про фінансово-господарську діяльність Товариства. Посадовим особам органів Товариства виплачується винагорода лише на умовах, передбачених цивільно-правовими або трудовими договорами (контрактами), укладеними з ними. Посадові особи органів Товариства повинні діяти в інтересах Товариства, дотримуватися вимог законодавства, положень Статуту та інших документів Товариства. Посадові особи органів Товариства несуть відповідальність перед Товариством за збитки, завдані Товариству своїми діями (бездіяльністю), згідно із законом. У разі якщо відповідальність несуть кілька осіб, їх відповідальність перед Товариством є солідарною. Посадові особи органів Товариства повинні розкривати інформацію про наявність у них особистої заінтересованості в укладенні будь-якого правочину стосовно Товариства (конфлікту інтересів). Генеральний директор. Повноваження Генерального директора без рішення Загальних зборів припиняються: 1) за його бажанням за умови письмового повідомлення про це товариства за два тижні; 2) в разі неможливості виконання обов'язків Генерального директора за станом здоров'я; 3) в разі набрання законної сили вироком чи рішенням суду, яким його засуджено до покарання, що виключає можливість виконання обов'язків Генерального директора; 4) в разі смерті, визнання його недієздатним, обмежено дієздатним, безвісно відсутнім, померлим. Рішення про відсторонення Генерального директора від здійснення повноважень приймається Загальними зборами. Відсторонення Генерального директора від здійснення повноважень допускається при наявності підстав, визначених Кодексом Законів про працю. До компетенції Генерального директора належить вирішення всіх питань, пов'язаних з керівництвом поточною діяльністю Товариства, крім питань, що належать до виключної компетенції Загальних зборів. Генеральний директор підзвітний Загальним зборам, організовує виконання їх рішень. Генеральний директор діє від імені Товариства у межах, встановлених Статутом Товариства і законом. Ревізор. Ревізор проводить перевірку фінансово-господарської діяльності Товариства за результатами фінансового року. Генеральний директор забезпечує Ревізору доступ до інформації в межах, передбачених Статутом та/або положенням про Ревізора. Товариство забезпечує доступ Ревізора до інформації в межах, що визначаються положенням про Ревізора, затвердженим Загальними зборами. За підсумками перевірки фінансово-господарської діяльності Товариства за результатами фінансового року Ревізор готує висновок, в якому міститься інформація про: 1) підтвердження достовірності та повноти даних фінансової звітності за відповідний період; 2) факти порушення законодавства під час провадження фінансово-господарської діяльності, а також встановленого порядку ведення бухгалтерського обліку та подання звітності
Інформація аудитора щодо звіту про корпоративне управління ЗВІТ НЕЗАЛЕЖНОГО АУДИТОРА З НАДАННЯ ОБГРУНТОВАНОЇ ВПЕВНЕНОСТІ щодо інформації, наведеної відповідно до вимог пунктів 5-9 частини 3 статті 40-1 Закону України "Про цінні папери та фондовий ринок" у Звіті про корпоративне управління ПРИВАТНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА "УКРАЇНСЬКА КЕРАМІЧНА ГРУПА" (надалі - Замовник) за період з 1 січня 2019 року по 31 грудня 2019 року Адресат: - Акціонери, Наглядова рада, Аудиторський комітет, Керівництво ПРИВАТНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА "УКРАЇНСЬКА КЕРАМІЧНА ГРУПА" - Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку. Вступний параграф Звіт складено за результатами виконання завдання ТОВ "Аудиторська фірма "Блискор" (номер реєстрації у Реєстрі аудиторів та суб'єктів аудиторської діяльності - №1992), на підставі договору № б/н від 14 січня 2020 року та у відповідності до: o Закону України "Про аудит фінансової звітності та аудиторську діяльність" від 31.12.2017 року № 2258-VIII; o Міжнародного стандарту завдань з надання впевненості 3000 "Завдання з надання впевненості, що не є аудитом чи оглядом історичної фінансової інформації(переглянутий)" - (надалі - МСЗНВ 3000). Цей звіт містить результати виконання завдання з наданняобґрунтованої впевненості щодо інформації, наведеної відповідно довимог пунктів 5-9 частини 3 статті 40-1 Закону України "Про цінні папери та фондовий ринок" у Звіті про корпоративне управління ПРИВАТНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА "УКРАЇНСЬКА КЕРАМІЧНА ГРУПА" (надалі - інформація Звіту про корпоративне управління) за рік, що закінчився 31 грудня 2019 року, й включає: - опис основних характеристик систем внутрішнього контролю і управління ризиками Замовника; - перелік осіб, які прямо або опосередковано є власниками значного пакета акцій Замовника; - інформацію про будь-які обмеження прав участі та голосування акціонерів (учасників) на загальних зборах Замовника; - опис порядку призначення та звільнення посадових осіб Замовника; - опис повноважень посадових осіб Замовника. Інформацію Звіту про корпоративне управління було складено управлінським персоналом відповідно до вимог (надалі - встановлені критерії): o пунктів 5-9 частини 3 статті 40-1 Закону України "Про цінні папери та фондовий ринок"; o "Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів", затвердженого рішення НКЦПФР 03.12.2013 № 2826 (з подальшими змінами та доповненнями) в частині вимог щодо інформації, зазначеної у підпунктах 5-9 пункту 4 розділу VII додатка 38 до цього Положення. Визначені вище критерії застосовуються виключно для інформації Звіту про корпоративне управління, що складається для цілей подання регулярної (річної) інформації про емітента, яка розкривається на фондовому ринку, в тому числі шляхом подання до Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку відповідно до вимог статті 40 Закону України "Про цінні папери та фондовий ринок". Основні відомості про ПРИВАТНЕ АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО "УКРАЇНСЬКА КЕРАМІЧНА ГРУПА": Найменування товариства ПРИВАТНЕ АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО "УКРАЇНСЬКА КЕРАМІЧНА ГРУПА" Код ЄДРПОУ 22042269 Організаційно-правова форма товариства Приватне акціонерне товариство Місце знаходження реєстраційної справи Слов'янська районна державна адміністрація Донецької області Дата державної реєстрації, дата та номер запису в Єдиному державному реєстрі про включення до Єдиного державного реєстру відомостей про юридичну особу Дата державної реєстрації: 28.10.1993 Дата запису: 09.09.2004 Номер запису: 1 277 120 0000 000009 Місцезнаходження 84100, Донецька обл., місто Слов'янськ, ВУЛИЦЯ СВОБОДИ, будинок 5 Акціонери і їх частки в статутному капіталі станом на 31.12.2018 року " World Ceramic Investments B.V.Netherlands - 33.687350% (2823 штук простих іменних акцій); " WATTS BLAKE BEARNE AND COMPANY limited,United Kingdom - 11.933174% (1000 штук простих іменних акцій) " Левiт Вiктор Вiкторович - 20.334128 % (1704 штук простих іменних акцій); " Левiт Анатолiй Вiкторович - 20.918854% (1753 штук простих іменних акцій); " Сбiтнєва Лiдiя Василiвна- 9.546539% (800 штук простих іменних акцій); " Інші власники з часткою у статутному капіталі у розмірі менше ніж за 5% у кількісті - 2 особи (300 штук простих іменних акцій) з яких 1 фізична особа і 1 юридична. Основні види діяльності, ліцензії Код КВЕД 43.99 Інші спеціалізовані будівельні роботи, н. в. і. у.; Код КВЕД 68.10 Купівля та продаж власного нерухомого майна; Код КВЕД 68.20 Надання в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна (основний); Код КВЕД 70.10 Діяльність головних управлінь (хед-офісів); Код КВЕД 41.10 Організація будівництва будівель; Код КВЕД 41.20 Будівництво житлових і нежитлових будівель Відповідальні особи Генеральний директор ПрАТ "УКРАЇНСЬКА КЕРАМІЧНА ГРУПА" - Левіт Віктор Вікторович Головний бухгалтер - Ковальова Наталія Іванівна. Відповідальність керівництва за інформацію що зазначена у Звіті про корпоративне управління Управлінський персонал Замовника несе відповідальність за складання і достовірне подання інформації Звіту про корпоративне управління відповідно до встановлених критеріїв та за таку систему внутрішнього контролю, яку управлінський персонал визначає потрібною для того, щоб забезпечити складання інформації Звіту про корпоративне управління, що не містить суттєвих викривлень внаслідок шахрайства або помилки.Ті, кого наділено найвищими повноваженнями, несуть відповідальність за нагляд за процесом формування інформації Звіту про корпоративне управління Замовника. Відповідно до законодавства України (ст.7 закону України "Про аудит фінансової звітності та аудиторську діяльність") посадові особи Замовника несуть відповідальність за повноту і достовірність документів та іншої інформації, що були надані Аудитору для виконання цього завдання. Відповідальність аудитора за виконання завдання з надання обґрунтованої впевненості. Метою завдання з надання впевненості було отримання обґрунтованої впевненості, що інформація Звіту про корпоративне управління в цілому не містить суттєвого викривлення внаслідок шахрайства або помилки, та складання звіту аудитора, що містить нашу думку. Обґрунтована впевненість є високим рівнем впевненості, проте не гарантує, що виконане завдання з надання впевненості відповідно до МСЗНВ 3000, завжди виявить суттєве викривлення, коли таке існує. Викривлення можуть бути результатом шахрайства або помилки; вони вважаються суттєвими, якщо окремо або в сукупності, як обґрунтовано очікується, вони можуть впливати на рішення користувачів, що приймаються на основі цієї інформації Звіту про корпоративне управління. Виконуючи завдання з надання впевненості відповідно до вимог МСЗНВ 3000, ми використовуємо професійне судження та професійний скептицизм протягом всього завдання. Окрім того, ми: " ідентифікуємо та оцінюємо ризики суттєвого викривлення інформації Звіту про корпоративне управління внаслідок шахрайства чи помилки, розробляємо та виконуємо аудиторські процедури у відповідь на ці ризики, та отримуємо аудиторські докази, що є достатніми та прийнятними для використання їх як основи для нашої думки. Ризик невиявлення суттєвого викривлення внаслідок шахрайства є вищим, ніж для викривлення внаслідок помилки, оскільки шахрайство може включати змову, підробку, навмисні пропуски, невірні твердження або нехтування заходами внутрішнього контролю; " отримуємо розуміння заходів внутрішнього контролю, що стосуються завдання з надання впевненості, для розробки аудиторських процедур, які б відповідали обставинам, а не для висловлення думки щодо ефективності системи внутрішнього контролю; " оцінюємо прийнятність застосованих політик та відповідних розкриттів інформації, зроблених управлінським персоналом; " оцінюємо загальне подання, структуру та зміст інформації Звіту про корпоративне управління включно з розкриттями інформації, а також те, чи показує інформація Звіту про корпоративне управління операції та події, що було покладено в основу її складання, так, щоб досягти достовірного відображення. Ми повідомляємо тим, кого наділено найвищими повноваженнями, інформацію про запланований обсяг та час проведення процедур виконання завдання з надання впевненості та суттєві аудиторські результати, виявлені під час виконання такого завдання, включаючи будь-які суттєві недоліки системи внутрішнього контролю, які були виявлені; " ми також надаємо тим, кого наділено найвищими повноваженнями, твердження, що ми виконали доречні етичні вимоги щодо незалежності, та повідомляємо їх про всі зв'язки та інші питання, які могли б обґрунтовано вважатись такими, що впливають на нашу незалежність, а також, де це застосовано, щодо відповідних застережних заходів. З переліку всіх питань, інформація щодо яких надавалась тим, кого наділено найвищими повноваженнями, ми визначили ті, що мали найбільше значення під час виконання завдання з надання впевненості щодо інформації Звіту про корпоративне управління фінансової звітності поточного періоду, тобто ті, які є ключовими питаннями виконання такого завдання. Загальний комплекс здійснених процедур отримання аудиторських доказів, зокрема, але не виключно, був направлений на: o отримання розуміння Замовника як середовища функціонування системи корпоративного управління: обов'язковість формування наглядової ради, можливість застосування одноосібного виконавчого органу, особливості функціонування органу контролю (ревізору або ревізійної комісії); o дослідження прийнятих внутрішніх документів, які регламентують функціонування органів корпоративного управління; o дослідження змісту функцій та повноважень загальних зборів Замовника; o дослідження повноважень та форми функціонування наглядової ради: склад, наявність постійних або тимчасових комітетів, наявність служби внутрішнього аудиту, наявність корпоративного секретаря; " дослідження форми функціонування органу перевірки фінансово-господарської діяльності Замовника: наявність ревізійної комісії, або окремої посади ревізора; o дослідження повноважень та форми функціонуваннявиконавчого органу Замовника: наявність колегіального або одноосібного виконавчого органу товариства. Ми несемо відповідальність за формування нашого висновку, який ґрунтується на аудиторських доказах, отриманих до дати цього звіту внаслідок дослідження зокрема, але не виключно, таких джерел як: Кодексу корпоративного управління, протоколів засідання наглядової ради, протоколів засідання виконавчої дирекції, протоколів зборів акціонерів, внутрішніх регламентів щодо призначення та звільнення посадових осіб, трудові угоди (контракти) з посадовими особами Замовника, дані депозитарію про склад акціонерів. Основа для думки. Прийняття та процес виконання цього завдання здійснювалося зврахуванням політик та процедур системи контролю якості, які розроблено ТОВ "Аудиторська фірма "Блискор" відповідно до вимог Міжнародного стандарту контролю якості 1 "Контроль якостідля фірм, що виконують аудити та огляди фінансової звітності, атакож інші завдання з надання впевненості і супутні послуги". Метою створення та підтримання системи контролю якості ТОВ "Аудиторська фірма "Блискор", є отримання достатньої впевненості у тому, що: o само Товариство та його персонал діють відповідно до професійних стандартів, законодавчих і регуляторних вимог; o звіти, які надаються Товариством, відповідають обставинам. Ми виконали завдання з надання обґрунтованої впевненості відповідно до МСЗНВ 3000. Нашу відповідальність згідно з цим стандартом викладено в розділі "Відповідальність аудитора за виконання завдання з надання обґрунтованої впевненості" нашого звіту. Ми є незалежними по відношенню до Замовника згідно з Кодексом етики професійних бухгалтерів Ради з міжнародних стандартів етики для бухгалтерів ("Кодекс РМСЕБ") та етичними вимогами, застосовними в Україні до нашого завдання з надання впевненості щодо інформації Звіту про корпоративне управління, а також виконали інші обов'язки з етики відповідно до цих вимог та Кодексу РМСЕБ. Ми вважаємо, що отримані нами аудиторські докази є достатніми і прийнятними для використання їх як основи для нашої думки. Думка Ми виконали завдання з надання обґрунтованої впевненості щодо інформації Звіту про корпоративне управління ПРИВАТНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА "УКРАЇНСЬКА КЕРАМІЧНА ГРУПА", що включає опис основних характеристик систем внутрішнього контролю і управління ризиками, перелік осіб, які прямо або опосередковано є власниками значного пакета акцій, інформацію про будь-які обмеження прав участі та голосування акціонерів (учасників) на загальних зборах, опис порядку призначення та звільнення посадових осіб, опис повноважень посадових осіб за рік, що закінчився 31 грудня 2019 року. На нашу думку, інформація Звіту про корпоративне управління, що додається, складена у усіх суттєвих аспектах, відповідно до вимог пунктів 5-9 частини 3 статті 40-1 Закону України "Про цінні папери та фондовий ринок" та підпунктів 5-9 пункту 4 розділу VII додатка 38 до "Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів" Інша інформація Звіту про корпоративне управління Управлінський персонал Замовника несе відповідальність за іншу інформацію, яка включається до Звіту про корпоративне управління відповідно до вимог частини 3 статті 40-1 Закону України "Про цінні папери та фондовий ринок" та подається в такому звіті з врахуванням вимог підпунктів 1-4 пункту 4 розділу VII додатка 38 до "Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів", затвердженого рішенням НКЦПФР 03.12.2013 № 2826 (з подальшими змінами та доповненнями) (надалі - інша інформація Звіту про корпоративне управління). Інша інформація Звіту про корпоративне управління включає: 1) Посилання на: а. власний кодекс корпоративного управління, яким керується Замовник; б. інший кодекс корпоративного управління, який Замовник добровільно вирішив застосовувати; в. всю відповідну інформацію про практику корпоративного управління, застосовувану понад визначені законодавством вимоги. 2) Якщо Замовник відхиляється від положень кодексу корпоративного управління, зазначеного в підпунктах "а" або "б" пункту 1 - пояснення Замовника, від яких частин кодексу корпоративного управління він відхиляється і причини таких відхилень. Якщо Замовник прийняв рішення не застосовувати деякі положення кодексу корпоративного управління, зазначеного в підпунктах "а" або "б" пункту 1, він обґрунтовує причини таких дій; 3) Інформацію про проведені загальні збори акціонерів (учасників) та загальний описприйнятих на зборах рішень; 4) Персональний склад наглядової ради та колегіального виконавчого органу (за наявності) Замовника, їхніх комітетів (за наявності), інформацію про проведені засідання та загальний опис прийнятих на них рішень. Наша думка щодо інформації Звіту про корпоративне управління не поширюється на іншу інформацію Звіту про корпоративне управління, і ми не надаємо висновок з будь-яким рівнем впевненості щодо такої інформації. У зв'язку з виконанням завдання з надання впевненості нашою відповідальністю згідно вимог частини 3 статті 40-1 Закону України "Про цінні папери та фондовий ринок" є перевірка іншої інформації Звіту про корпоративне управління та при цьому розглянути, чи існує суттєва невідповідність між іншою інформацією та інформацією Звіту про корпоративне управління або нашими знаннями, отриманими під час виконання завдання з надання впевненості, або чи ця інша інформація має вигляд такої, що містить суттєве викривлення. Якщо на основі проведеної нами роботи ми доходимо висновку, що існує суттєве викривлення цієї іншої інформації, ми зобов'язані повідомити про цей факт. Ми не виявили таких фактів, які б необхідно було включити до звіту. Основні відомості про аудиторську фірму Повне найменування юридичної особи відповідно до установчих документів/ Товариство з обмеженою відповідальністю Аудиторська фірма "Блискор" Код ЄДРПОУ 30116289 № і дата видачі свідоцтва про внесення до Реєстру суб'єктів аудиторської діяльності Свідоцтво про включення до Реєстру аудиторських фірм та аудиторів № 1992, видане рішенням Аудиторської палати України № 98 від 26 січня 2001року Включено до розділів Реєстру аудиторів та суб'єктів аудиторської діяльності під реєстраційним номером 1992 Розділ: Суб'єкти аудиторської діяльності Розділ: Суб'єкти аудиторської діяльності, які мають право проводити обов'язковий аудит фінансової звітності Аудитор О. А. Добромислова Сертифікат аудитора № 004893, серії "А" Директор ТОВ АФ "Блискор" Р. С. Кушнір Сертифікат аудитора № 007384, серія "А" Адреса аудитора: Україна, 07300, Київська область, м. Вишгород, "КАРАТ" Промисловий майданчик, буд. 5-А Дата складання аудиторського висновку: 21 квітня 2020 року